TUDATKULCS ASZTRO BLOG

SZEREPEINK… Velünk és bennünk élnek!

 

SZEREPEK ÉS A BOLYGÓK I. RÉSZ

„Amint fent, úgy lent, amint kint, úgy bent.” – Hermész Triszmegisztosz

 

Az asztrológia az analógiákon keresztül értelmezhető és éppen ezért egy rendkívül hatékony segítség önmagunk mélyebb megértéséhez, életünk minőségi vezetéséhez. Minden elemének számos megélési szintje van és együtt egy rendkívül összetett rendszert alkotnak. Az asztrológiai elemzés egy átfogó képet ad arról, aminek a kezdetére felállították – legyen az egy születés (natális képlet), egy cégalapítás, egy házasságkötés (esemény horoszkóp), egy kérdés feltevése (horary), avagy egy ország képlete (mundán asztrológia).

 

A horoszkópban bolygóknak nevezzük azokat az égitesteket, melyek az „amint fent, úgy lent” elv alapján érzékletesen megmutatják életünk szereplőit, belső én részeinket, szerepeinket, sőt, különböző földi-testi-anyagi vonatkozásokat is, mint például a pénz, a szerelem, a hivatás és egészség.

 

A horoszkóp 10 bolygóját felfoghatjuk belső- és külső személyekként is. A következőkben megismerheted az asztrológia bolygóihoz tartozó személyeket és azonosíthatod őket a külvilágodban, sőt: belső világodban is felfedezheted a párhuzamot. A bolygó viselkedését nagy mértékben átszínezi a jegy, amelyben áll. Bizonyos jegyekben kifejezetten jól érzi magát, ezért általában kellemesebb oldalát éljük meg, ám ahol rosszul érzi magát, ott hajlamos számunkra kemény tanulási feladatot adni.

 

Az első részben az ügynevezett személyes bolygókat ismerheted meg részletesebben, emellett a jellemzések után kulcskérdéseket is olvashatsz, hogy könnyen beazonosítsd a bolygóhoz tartozó személyeket, szerepeket, témákat az életedben. Érdemes ezeken a kérdéseken hosszabban elgondolkodni, meditálni, mert nagyon sok felismerést hozhatnak számodra is.

 

Nap

Férj, apa, hatalommal bíró személy, esetleg főnök. Ő a király, a sugárzó középpont, aki körül a többi bolygó kering. A tudatosságot, az akaratot, valamint az egót is szimbolizálja. A Holddal együtt fő személyiségjelölő, valamint megmutatja az általános életerőt is. Árnyoldala a despota, az önkényúr, aki ránk akarja kényszeríteni az akaratát.

Kulcsok: milyennek látom magam férjként, apaként (szülőként)/ milyennek látom az édesapámat? Milyen a viszonyom a hatalommal, a főnökömmel? Ha én lennék a saját apám/főnököm, mit gondolnék magamról? Milyen embernek tartom magam? Milyennek látom magam, mi jut eszembe, ha azt mondom: Én vagyok…? Hogyan tudom érvényesíteni önmagam és azt, amit akarok?

 
Hold

A Nap párja. A feleség, az anya, egy védelmező, gondoskodó személy, aki visszatükrözi a Nap életadó fényét úgy, hogy az már nem éget és nem bántja a szemet. A befogadás, a táplálás, a ciklusok tartoznak hozzá. A tudatalatti, az érzelmek, az érzékelés, a múlt, az ösztönök és a hangulatok megjelenítője a horoszkópban. Árnyoldala az ingatag hangulatember, az érzelmei által befolyásolt, józan ítélőképességét elvesztett személy, avagy a sérelmei miatt kagylóként bezárult ember is.

Kulcsok: milyen feleségnek, milyen anyának tartom magam? Milyennek látom az Édesanyámat? Milyen volt a gyerekkorom? Hogyan gondoskodom önmagamról és a környezetemről? Milyen múltbeli események határozzák meg ma is az életem? Milyen „szülői hangok” szólalnak meg bennem még ma is egyes helyzetekben?

 

Merkúr

A gyermek és a fiatalság archetípusa, emelett személyként lehet kereskedő, vagy közvetítő (elvont fogalomként Isten és ember között, illetve a tudat és a tudatalatti között), de életünk szereplőjeként lehet egy szomszéd, egy kisebb testvér, vagy egy rokon gyereke is. Univerzálisan a gondolkodás, a tanulás, a logika, a mozgás, a közlekedés és a kommunikáció is Merkúr analógia. Árnyoldala a ravaszság, az ügyeskedés, a füllentésre való hajlam.

Kulcsok: milyen a bennem élő gyermek? Mennyire vagyok játékos? Mennyire vagyok könnyed? Hogyan kommunikálok? Miről beszélek? Hogyan adok el valamit? Mikor kellett ügyeskednem? Mi a véleményem az igazságról és a hazugságról?

 
Vénusz

Szép, fiatal, csábító nő megjelenítője. A termékenység, a szépség, a báj, a művészetek, valamint a szeretet és ízlés jelölője. Női horoszkópban azt is jelöli, hogy hogyan látja a szülött a saját nőiességét, illetve hogyan érzékeli magát, mint fiatal nőt; férfi képletben az ideális nőről alkotott elképzeléseket mutatja meg. Univerzálisan a pénz is hozzá tartozik. Árnyoldala a mohóság, a megalkuvás, a nőiesség megélésének különböző zavarai.

Kulcsok: mennyire látom magam szépnek és vonzónak? Mikor nem érzem szerethetőnek magam? Hogyan fejezem ki a szeretetemet? Mikor érzem azt, hogy szeretnek? Milyen érzelmi játszmáim vannak, illetve milyen érzelmi játszmákba bonyolódtam bele?

 
Mars

A Vénusz férfi párja, a hős lovag, a harcos, férfias hódító. Férfiak képletében a fiatal férfi kép megjelenítője, nők horoszkópjában pedig elsősorban a férfi ideált mutatja meg. Hozzá tartozik a tetterő, a szexualitás is. Árnyoldala az agresszív, forrófejű, önmagával és másokkal állandó harcban álló személy, aki vagy elmar maga mellől mindenkit, vagy idejekorán kiég.

Kulcsok: hogyan és miért harcolok? Szavakban, vagy tettekben nyilvánul meg? Mi ellen szoktam harcolni? Kik az „ellenfeleim”? Erősnek, vagy gyengének látom magam? Mennyire vagyok hódító típus? Inkább hagyom, hogy engem hódítsanak meg? Mindent megteszek, ami tőlem telik, amikor valamit el szeretnék érni? Hogy állok a saját szexualitásomhoz?

 

A bejegyzés 2. része, melyben a Jupiter, a Szaturnusz, az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó szerepeit ismerheted meg, ide kattintva érhető el!

A szerepek színpadáról, tehát a házakról, ahol a bolygók megnyilvánulnak, ide kattintva olvashatsz bővebben!

A bolygók további jelentéseiről és a csakrákkal való összefüggéseiről ide kattintva tudhatsz meg többet!

A bolygókhoz a hét egy-egy napja tartozik, kattints ide és nézd meg, melyik égitest uralma alatt áll a mai nap és hogyan használhatod ezt a minőségi életvezetéshez?

NYEREMÉNYJÁTÉK! Katt ide!
 
 
medium_3201054370
 
photo credit: JimmyMac210 via photopin cc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!