TUDATKULCS ASZTRO BLOG

HOLDFÁZISOK SZIMBOLIKÁJA

 

ÚJHOLD:

A Nap és a Hold együttállása az égen. Az újhold a megújulást, a megtisztulást szimbolizálja, ilyenkor érdemes új dolgokba belekezdeni, új szokásokat kialakítani. 

 

NÖVŐ HOLD:

A Hold egyre jobban távolodik a Naptól, egyre több látszik belőle a földről nézve, ahogy visszatükrözi a Nap fényét. Ez az építkezés időszaka, a fejlődésé, amikor egyre többet tehetünk a kibontakozásért, a kiteljesedésért.

 

TELIHOLD:

A Nap és a Hold szembenállása. A régiek a szembenállás (oppozíció) aspektusra mondták, hogy “látják egymást” az égitestek. Az oppozíció szaturnuszi feszültséget hordoz magában, olyan, mint egy libikóka. Hol az egyik pólussal, hol a másikkal azonosulunk. Teliholdkor feszültek lehetünk, melynek oka lehet az égi analógia:  a tudatosság és a tudatalatti, az akarat és az érzelmek, a férfi és női oldalunk szembe helyezkednek egymással. Mégis, tisztán látják egymást és tükröt tudnak tartani a másiknak. Ezért érdemes ezt az időszakot a kiteljesedésre fordítanunk, meditálnunk, bőséghozó megerősítéseket alkalmaznunk.

 

FOGYÓ HOLD:

A Hold ismét egyre távolodik a Naptól. Ez az elengedés időszaka, lelki és testi szinten is: ilyenkor érdemes fogyókúrába és arctisztító kúrába kezdeni, szelektálni, takarítani, nagymosást tartani. Lelki szinten ilyenkor ajánlatos végiggondolni, mi az, ami már nem szolgálja fejlődésünket, boldogulásunkat, amin már túlhaladtunk és mindezt célszerű ilyenkor megáldani és megköszönve eddigi tanítását: elengedni.

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zita Czeglédy says:

    Nagyon hasznos cikk,kköszönom


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!