TUDATKULCS ASZTRO BLOG

AHOL ZAJLIK AZ ÉLET

“Színház az egész világ!” – Shakespeare

 

A szerepek színpadát, a bolygók megnyilvánulási helyét, vagyis az életterületeket az asztrológiában a házak jelölik.

 

Az I. ház az Én háza, a személyiség, az énkép, az egészség és életerő. Kos jellegű, úgynevezett sarok ház. Az itt álló bolygók nagy mértékben hatnak a személyiségünkre és szembetűnőek: például a Mars energikusabbá, harcosabbá teszi az egyént, a Hold lágyabbá, nőiesebbé.

 

A 2. ház hagyományosan a pénz háza, saját vagyonunkat jelzi, valamint anyagi javainkat, értékeinket és értékrendünket. Bika jellegű, követő ház, ami voltaképp azt jelenti, hogy az előző ház eredményeit hasznosítja.

 

A 3. ház a környezetünk, a testvéreink, a napi jövés-menés, a hírek, a kommunikáció és az általános iskolai tanulmányok háza, Ikrek jellegű, úgynevezett hanyatló ház. Ez az elnevezés az eddigi megszerzett és hasznosított képességek, ismeretek átalakítására utal.

 

A IV. ház az otthonunk, a családunk, a gyökereink, eredetünk háza, hagyományosan az apa háza is egyben. Jelzi öröklött hajlamainkat, valamint a szülőföldet és az ingatlant is. Rák jellegű, sarok ház.

 

Az 5. ház az élet élvezete, az örömök, a kreativitás, a játék és a gyermekek háza. Oroszlán jellegű, követő ház.

 

A 6. ház modern értelemben a munka háza, a napi rutin, a mindennapok tevékenységei. Régen a szolga személyzet tartozott a 6. ház uralma alá. Ma azt mondjuk, a 6. házba tartoznak mindazok, akik nekünk dolgoznak, például a beosztottaink, vagy akár a vízszerelő, aki eljön hozzánk és megjavítja a csapot. E házhoz tartoznak a kisállatok, házikedvenceink. Jelzi ezenkívül a betegségeinket is. Szűz jellegű, hanyatló ház.

 

A VII. ház a házasság, a partner, a külvilág, illetve a nyílt ellenségek háza, az a bizonyos “tükör”. Mutatja azokat a benyomásokat, tapasztalatokat, melyek kívülről jutnak el hozzánk. Mérleg jellegű, sarok ház.

 

A 8. ház a titkok, a tabuk, a műtétek és hagyományosan a halál és az örökségek háza. Itt rejtőznek a mélyen eltemetett fájdalmak, sérelmek is. Skorpió jellegű, követő ház.

 

A 9. ház a magasabb szellemiség, a hit, az erkölcs háza. Ide tartoznak a külföldi utak, a külföldön való letelepedés esélye és az egyetemi tanulmányok is. Nyilas jellegű, hanyatló ház.

 

A X. ház a célok, a karrier háza, csúcsa, az MC az, amire felnézünk, ami felé tartunk. Hagyományosan az anya háza is. Bak jellegű, sarok ház.

 

A 11. ház a barátok, támogatók, hosszú távú tervek háza. Vízöntő jellegű, követő ház.

 

A 12. ház az álmok, a vágyak, a megfoghatatlan dolgok, titkok, a sors területe. Halak jellegű, hanyatló ház.

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!!! KATTINTS IDE!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!