TUDATKULCS ASZTRO BLOG

A LÉLEK BIRODALMA

HOLD A JEGYEKBEN

 

A horoszkópban a Hold fontos személyiségjelölő. Univerzálisan a tudatalattit, az érzelemvilágot, a szívünk vágyát, alapvető hangulatainkat, reagálásunkat jelképezi, valamint az anyai minta, a múlt megjelenítője is. Karma asztrológiában is kiemelt szerepet kap.

 

Egy személyre szabott horoszkópban további jelentéseket is hordoz, figyelembe vesszük a házat, melyet ural, a házat, melyben áll, méltóságát, a többi bolygóval való viszonyát és fényszögeit is.

 

Kos Hold: jellemzően intenzív, impulzív típus, aktív és tevékeny. Sose unatkozik és a cselekvés nyugtatja meg. Gyorsan reagál. 

 

Bika Hold: nagyfokú biztonságigénye van és tartozni akar valahová. Jellemző rá az önbizalomhiány. Jellemzően lassan reagál, elsőre képes teljesen “lefagyni.” Imád élni és alapvetően vidám, kedves természet. 

 

Ikrek Hold: mozgékony, kommunikatív típus, aki gond nélkül beszél az érzelmeiről, de a mély átéléstől tart. Könnyed, rugalmas, nem csinál nagy ügyet a dolgokból. Nehezen köteleződik el és imádja az információkat. Gyorsan reagál. 

 

Rák Hold: hiperérzékeny, intuitív, anyás, gondoskodó, illetve gondoskodást igénylő. Hajlamos az érzelmi játszmákra és a múltban élni. Nagyon kötődik a családjához. Védekezőn reagál.

 

Oroszlán Hold: alapvetően jókedélyű, életvidám, jószívű, lojális, szereti a feltűnést, a pompát, színpadias: ha valami lelki problémája van, akkor arról mindenkinek tudnia kell. Szíve vágya az elismerés és szereti, ha valamiben kitűnhet a többi közül. Gyorsan és látványosan reagál. 

 

Szűz Hold: szerény, tartózkodó, de mindig lehet rá számítani. Hajlamos aggodalmaskodni, A-B terveket szőni. Szíve vágya, hogy rendben menjenek a dolgok és minden tiszta legyen. Tiszta ügyek, tiszta környezet. 

 

Mérleg Hold: kedves, bájos természetű, konfliktuskerülő és társaságkedvelő. Hamar kibillen a lelki egyensúlyából. Nehezen hoz döntést. Kompromisszumra készen reagál és békét akar maga körül. 

 

Skorpió Hold: szuggesztív, ösztönösen megérzi mindennek a hátterét. Hajlamos dramatizálni és érzelmi válsághelyzeteket teremteni, melyeken sikeresen felülemelkedik. Szívós, erős, kitartó és rendkívül mélyérzésű. Nagyon érzékeny és sérelmeit sokáig tartogatja. A legjobb barát, de a legrosszabb ellenség válhat belőle. Hajlamos sötéten látni a világot. 

 

Nyilas Hold: végtelenül optimista, joviális, vidám természetű, hatalmas szabadságvággyal. Érzelmeit nyíltan fejezi ki és hosszas tanmeséken keresztül képes átadni a tanulságokat. Mélyen belül érzi, hogy minden szerencsésen alakul. A nagy dolgok izgatják, nagy tervek, nagy célok. A kitartást tanácsos fejlesztenie. 

 

Bak Hold: hűvös, óvatos. Idő kell, amíg közel enged magához, de akkor bármiben lehet rá számítani. Belső problematikája, hogy tennie kell azért, hogy szeressék. A kötelességek és a napi szokások, rituálék, valamint a jól szervezettség nyugtatják meg. 

 

Vízöntő Hold: mozgékony, feltűnő, színes típus. Alapvetően vidám természet, akinek nagy szüksége van szabad mozgástérre. Hajlama van a különcségre és általában nehezen alkalmazkodik. Humánus, egyformán segítőkészen fordul minden teremtmény felé.   “Szabadság, egyenlőség, testvériség” – ezek lelki mozgatórugói.

 

Halak Hold: extraszenzitív és hiperérzékeny lelkivilágú, áldozati szerepre hajlamos. Oly mértékben empatikus, hogy képes a fájdalmat átvenni, amit a másik érez. Segítőkész, sőt boldog, ha segíthet. Intuíciója kiváló. Befolyásolható. Fontos, hogy szilárd kereteket kapjon és pozitív megerősítéseket, ezáltal pozitív énképre tegyen szert! Nagyon sok szeretgetést igényel. 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!